Spring navigationen over og gå direkte til indhold

It-agenterne

Oliver Lau Behrensen har boet på bostedet Vinklen på Østerbro i København i et år. Og han er allerede blevet it-agent.

NYHED

Oliver viser den store IBG-skærm, der hænger rundt omkring på Vinklen – og i øvrigt også i klubben Pulsen samt en række andre steder, hvor Oliver kommer.

Oliver har også IBG som app på sin telefon. IBG’en er en slags opslagstavle, hvor man kan se ugens madplan, til- eller framelde sig spisning, se hvem der er på arbejde, hvad der sker i Pulsen og meget mere.

IBG giver også mulighed for at lave forskellige online fællesskaber – Oliver er for eksempel med i en gruppe, der omfatter it-agenterne og en, der omfatter dem, der bor på Vinklen. En medarbejder er med i grupperne som moderator.

Som it-agent kan Oliver hjælpe med lidt af hvert: - Hvis nogen spørger om hjælp til computer, for eksempel om en app eller andet. Jeg kan også hjælpe med Facebook, Instagram og Twitter. Det har jeg lært af min søster.

Projektleder Per Sundall Pedersen fortæller, at der i øjeblikket er 12-14 it-agenter. Mange af dem har i øvrigt været med til at udvikle IBG-appen – dog ikke Oliver, der jo kun har boet på Vinklen i et år.

It-agenterne er nu forankret som en del af frivillighedskonceptet Hverdagsaktivisterne.

Artiklen blev bragt i LEV Bladet nr. 7 2019

Læs mere
Læs hele bladet her
Mestringsapp giver øget selvstændighed
Selvfølgelig kan det lade sig gøre
Ny teknologi giver enorme muligheder for mennesker med udviklingshandicap

Følg Lev på Facebook

Besøg allerede i dag Levs side på facebook. Klik på "Synes godt om", så er du med og kan følge udviklingen på siden.