Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Hold kontakten - brug nettet

Isolationen på grund af corona-epidemien kan være svær for os alle, men for mennesker med udviklingshandicap kan det være ekstra udfordrende, da det kan være svært at forstå, hvorfor mor og far pludselig ikke kommer på besøg. Derfor må vi i gang med andre måder at mødes på - uden at være sammen. Læs her om hvordan du kommer i gang med videokommunikation over nettet.

NYHED

Der er meget vi som pårørende kan gøre. For nogle kan det bare være, at vi ringer hver/hver anden dag i stedet for en gang om ugen, mens der for andre skal andre løsninger til, der giver mulighed for også at se hinanden.

Det findes der forskellige digitale løsninger, som kan hjælpe med. Fælles for dem alle er, at det kræver lidt ekstra af både personale og pårørende at få det til fungere. Vi har her samlet et lille og på ingen måder fuldstændigt overblik over nogle af de apps, der kan benyttes.

FaceTime
FaceTime
FaceTime er Apples app til videoopkald. Den kan benyttes, hvis både du og den du vil ringe til har en iPhone, iPad eller MacBook. App’en er rimelig simpel at benytte og den er allerede installeret på iPhone og iPad, når man køber dem, så hvis I begge har en af disse, så vil dette helt klart være det nemmeste at benytte. På trods af dette vil det for mange mennesker med udviklingshandicap være nødvendigt, at personalet hjælper med opkaldet eller med at modtage et opkald.

Gå i ’Kontakter’ og find den person du vil kontakte. Tryk på det blå video-ikon.

Google Duo
Google Duo
Google Duo er en simpel app til at foretage videoopkald med. Fordelen ved Google Duo er, at det kan benyttes uanset hvilket type telefon, tablet eller computer man har. På nyere Android-telefoner findes app’en allerede og ellers kan den hentes både i Googles Play Butik og i App Store for iPhones vedkommende. På PC eller Mac kan man blot gå ind på siden https://duo.google.com – det eneste, der kræves, er en Google-konto. Google Duo kræver som udgangspunkt, at begge har app’en installeret, hvis I benytter telefon eller tablet, men man kan godt ringe til nyere Android-telefoner uden personen, der modtager opkaldet, i forvejen har haft benyttet app’en. Vedkommende vil bare få en opfordring til at aktivere app’en efter endt opkald.

Åben app’en, ’scroll’ ned og find den person du vil kontakte. Tryk på ’personen’ og tryk derefter på knappen ’Videoopkald’ i bunden.

Messenger
Messenger
Har I begge i forvejen en Facebook-konto kan man med fordel benytte Messengers videochat-funktion. Måske bruger I i forvejen Messenger - bare ikke videochat-funktionen. Facebook Messenger kan benyttes både på computer, tablet og telefon – og uanset om telefonen er iPhone eller Android.

Gå ind på din Facebook-konto, gå i Messenger og vælg den person du vil snakke med. Tryk derefter på kamera-ikonet oppe i højre hjørne.

Andre muligheder
Der findes en række andre, men lidt mere komplicerede muligheder, blandt andet Skype, Google Hangouts, WhatsApp og Snapchat. Er I vant til at bruge disse, så brug dem endelig, men vær opmærksom på, at de er noget mere komplekse at benytte.

Læs mere
Ekspert i udsatte børn: Speciallærere bør hjælpe eleverne i kontakt med hinanden (folkeskolen.dk)

Følg Lev på Facebook

Besøg allerede i dag Levs side på facebook. Klik på "Synes godt om", så er du med og kan følge udviklingen på siden.