Spring navigationen over og gå direkte til indhold

”Vi er Så mange, der kæmper sammen - og nu fortsætter vi med fornyet energi”

Formandsvalg, ”dødens gab” og en influencer, der gav gamle forældre tårer i øjnene. Levs repræsentantskabsmøde kom vidt omkring

MAGASINARTIKEL

KORT FORTALT


Anni blev på et møde i Lev igen valgt som formand.

På mødet blev der også talt om politik. Hvordan bliver handicapområdet bedre?

Her sagde Jette fra ULF, at det er vigtigt, at man lytter til dem, det handler om.

Af Arne Ditlevsen | Foto: Privat

Omkring 130 personer var den første weekend i november samlet til repræsen­tantskabsmøde i Lev på Hotel Storebælt Sinatur i Nyborg. Det blev en engagerende og debatlysten begivenhed, hvor der var rig mulighed for at se fremad for en forening, der allerede er i stor udvikling.

Anni Sørensen blev genvalgt som for­mand ved fredsvalg for de næste fire år. I sin takketale sagde hun blandt andet:

”Det er både hårdt og frustrerende, at vi skal kæmpe så hårdt for bedre vilkår for mennesker med udviklingshandicap og vi pårørende. Men samtidig giver det energi og optimisme, at vi er SÅ mange, der kæmper sammen -og nu fortsætter vi med fornyet energi.”

Fokus på fremtiden

Om lørdagen blev den traditionelle del klaret: Hovedbestyrelsens beretning, præsentation af foreningens økonomi samt valg og ændringer i vedtægterne. Dagen sluttede af med starten på mødets ’debat­terende del’, nemlig en paneldebat mellem Charlotte Broman Mølbæk (socialordfører og handicappolitisk ordfører for SF), Hasse Jacobsen (chef for handicap og sindslidelse i Odense Kommune), Jette Tastesen (næst­formand i ULF) og Anni Sørensen. Der var desværre afbud fra Katrine Daugaard, socialordfører for Liberal Alliance.

Rammen om debatten var, at nu må vi se fremad efter de senere års negative handicappolitiske udvikling. For hvordan kommer vi videre med håbet i behold? Pa­neldeltagerne var langt hen ad vejen enige – og der kom mange interessante forslag og betragtninger. Her er et udpluk:

”Vi vil gerne sidde med ved bordet, når det handler om vores liv – og så skal vi have nogle løsninger, som alle kan bruge.” – Jette Tastesen.

”Rammeaftalen er papir, ikke en reform. Der er reelt tale om underfinansiering med færre penge, og flere der har behov for hjælp. Hvorfor er handicapområdet røget ned ad den prioriteringsliste?” – Hasse Jacobsen.

”Færre penge, flere brugere – det er dødens gab.” – Charlotte Broman Mølbæk.

”På sundhedsområdet giver man rettig­heder – på vores område er det farligt med rettigheder.” – Anni Sørensen.

”Der er stor viden om, hvad der virker og ikke virker på handicapområdet. Men der mangler en stærkere kobling mellem faglig­hed og data.” – Hasse Jacobsen.

”Det er dybt frustrerende med lukkethe­den i lovgivningsprocessen. Det forhindrer samtaler, der kan føre til gode løsninger. – Alle.

Fra en søsters synspunkt

Søndag morgen bød Helena Madeleine Holther Olesen lørdag aftens festramte del­tagere velkomne til overfladen. Helena er influencer og har TikTok og Instagram som sin arbejdsplads. Og så er hun søster til en bror med Downs syndrom. På sine sociale medier har hun fortalt om, hvordan det er at vokse op med en bror med handicap. Og det gjorde hun også her søndag morgen. Det var en engageret, rørende og også humoristisk oplevelse. Adskillige fik tårer i øjnene, for virkeligheden fra en søskendes synspunkt gik lige i hjertet.

Med Helenas ord i baghovedet gik del­tagerne bagefter ud i workshops, hvor de skulle arbejde med at udvikle frivilligheden, aktiviteter og interessepolitiske områder i Lev.

Artiklen blev bragt i Lev Magasinet nr. 6 2024

Lev Magasinet 6 2024

- Tema: Når systemet stresser
- Portræt: Ansatte med superkræfter holder biografen kørende
- Mor og psykolog: Søg hjælp i god tid

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.