Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Mad med kærlighed

Mad er meget mere end næring. Det er glæde, fællesskab og kreativitet – og det bør være tilgængeligt for alle, uanset livsvilkår.

MAGASINARTIKEL

Af Arne Ditlevsen

I dette tema ser vi nærmere på, hvordan madlavning kan give mennesker med udviklingshandicap nye muligheder og større livskvalitet.

Vi møder Dan, der med passion og krydderier tryller i køkkenet, og Claus Holm, der slår et slag for at droppe reglerne og omfavne magien i en gryde.

Og så tager vi med til et bosted, hvor beboerne samles om gryderne og deler smagen af fællesskab og frihed. God mad er en rettighed – og en glæde, vi kan dele.

Tema bragt i Lev magasinet nr. 1 2025.

 Læs også:

"Lav maden med kærlighed, så smager den bedst"

Dan Einwaller elsker at lave mad. Han har udgivet to kogebøger, fyldt med kærlighed og opskrifter som hans egen ”Dansnitzel”. Hver onsdag er Dans maddag, hvor han står i køkkenet og skaber glæde for sine bofæller med sine krydderier og hemmelige tricks.

"De kan ALT!"

God mad er en rettighed, som alle burde have glæde af. Det indebærer både ordentlige råvarer, og at man skrotter alle regler. Det mener kokken Claus Holm, der selv har spredt sin madglæde, når han har lavet mad sammen med mennesker med alle mulige udfordringer.

Smagen af hjem

Køkkenet er omdrejningspunktet i de fleste hjem. Sådan er det også på botilbuddet Birketoften i Frederikshavn. Her skiftes beboerne til at lave mad til hinanden

Lækre opskrifter fra Dan og Klaus

To af Dan Einwallers favoritter - fra "Mad lavet med kærlighed", samt lækker medister fra Claus Holm.

Lev Magasinet 1 2025

- Tema: Mad med kærlighed
- Portræt: "Vi står stærkt i alt det usikre"
- Hjælp ril et land i krig: Lev støtter NGO i Ukraine

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.