Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Den 22. oktober tog ASA-gruppen fra UUC Maglemosen i Ballerup Kommune hul på forløbet og mødtes med naturvejleder Nanna Kanstrup i den smukke efterårsskov til en dag med fælleskab og trivsel i fokus. Her blev der både lyttet, mærket, duftet, set og smagt på skoven.

Ud i naturen – fællesskab og trivsel for unge med udviklingshandicap

Elever fra ti STU-skoler landet over deltager for tiden i et nyt projekt under overskriften ’Fællesskab & trivsel – naturligvis’, som foreningen Lev står bag. Målet med projektet er at styrke trivsel og kammeratskab blandt eleverne under corona-pandemien.

NYHED

Naturen danner rammen for et nyt projekt i Lev, der vil sætte ind overfor ensomhed og mistrivsel blandt elever på udvalgte STU-skoler. I projektet matches det enkelte STU-tilbud med en naturvejleder, der i dialog med skolen udvikler et kort forløb, hvor eleverne kommer ud i naturen for at mærke, se, lytte, dufte og smage på den og få gode oplevelser sammen. Aktiviteterne målrettes den enkelte elevgruppe og kreativiteten er stor. Nogle steder planlægges sanketure, fisketure og hulebygning, mens andre elever skal prøve kræfter med klitdæmning, og så skal der spises vild mad fra bål blandt meget andet. Alle aktiviteter har til formål at understøtte STU-elevernes trivsel og kammeratskab via fælles oplevelser og erfaringer i og med naturen.

Projekt skal afhjælpe ensomhed
Formand for Foreningen Lev Anni Sørensen er begejstret for projektet og mener, at det er et vigtigt tiltag, der kan dæmme op for ensomhed og mistrivsel for mennesker med udviklingshandicap.

- Vi ved, at mennesker med udviklingshandicap er særligt udsatte, hvad angår ensomhed og mistrivsel ikke mindst under coronakrisen. Derfor er det helt centralt, at der bliver skabt grobund for gode fællesskaber, venskaber og oplevelser, og jeg er glad for, at Lev med dette projekt netop får mulighed for det”, udtaler Levs formand.

Fællesskab og trivsel - naturligvis!
Foreningen håber, at dette projekt kan være med til at danne grobund for at bruge naturen til at skabe gode fællesskaber til gavn for mennesker med udviklingshandicap.

- Når dette projekt er slut, er det vores forhåbning i Lev, at de mange gode oplevelser, fællesskaber og erfaringer kan bruges til at fremme brugen af naturen til glæde for mennesker med udviklingshandicap - det kan dette projekt være et rigtig godt udgangspunkt for” uddyber Anni Sørensen.

Det er midler tildelt af regeringen og et bredt flertal i Folketinget, der har gjort projektet muligt. Formålet med de tildelte midler er at hjælpe sårbare og udsatte grupper bedst muligt gennem corona-krisen. Projektet startede for alvor op efter skolernes efterårsferie og vil køre frem til og med december.

Følg Lev på Facebook

Besøg allerede i dag Levs side på facebook. Klik på "Synes godt om", så er du med og kan følge udviklingen på siden.