Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Bankoaftener øger fælleskabsfølelsen

”Banko!” råber en ældre kvinde med kort hår gennem lokalet. Kvinden klapper i sine hænder og smiler stort. Hun har nemlig lige fået banko og får derfor overrakt en stor flot præmiekurv fyldt med lækkerier

NYHED

Af Emma Borello | Foto: Sarah Christine Nørgaard/Byrd

Kvinden, der netop har fået banko, bor til dagligt på bostedet Jagtensborg. Beboerne fra Jagtensborg er sammen med beboere fra Hjørnehuset, Skrænten og Højbo samlet i Aktivitetshuset i Nyborg på en mørk oktober aften for at spille Banko sammen med en række frivillige fra Lev og Røde Kors. Lokalet af fyldt med glade mennesker, der er kommet for at have en sjov aften i hinandens selskab.

Bankoaftenen i Nyborg er et af de første arrangementer under projektet MINven, der har til formål at bekæmpe ensomhed på bosteder ved at lave fællesskabsaktiviteter, der skaber relationer mellem frivillige og mennesker med udviklingshandicap.

Mange mennesker med udviklingshandicap føler sig ensomme og har behov for flere sociale relationer. Det skønnes, at hver 8. person med udviklingshandicap i Danmark ikke har en eneste ven eller har kontakt til familiemedlemmer. Det gælder særligt mennesker med størst støttebehov, og de har derfor et særligt fokus i MINven-projektet.

Der er fuld koncentration.
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Byrd

Bankoaftenen i Nyborg er et eksempel på et arrangement, der har fokus på inklusion, øger fællesskabsfølelsen og som bringer glæde og smil frem hos beboere så vel som frivillige.

Ligesom i Nyborg, har bostedet Vintervej i Aarhus også haft besøg af Røde Kors-frivillige til en bankoaften, hvor beboerne ligeledes var mødt talstærkt op for at tilbringe en hyggelig aften sammen med de søde frivillige, der sørgede for en uforglemmelig aften for bostedets beboere.

Lev har sammen med Røde kors og Socialpædagogerne startet projektet MINven for at skabe værdifulde oplevelser og relationer for beboere på bosteder.

Projektet løber til medio 2022. I løbet af projektperioden vil der blive holdt forskellige fællesskabsarrangementer på bosteder rundt om i landet.

Læs mere om projektet her:

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.