Spring navigationen over og gå direkte til indhold
H M Dronningen - Foto Kongehuset - Per Morten Abrahamsen

Tak til Dronningen fra Lev

Levs landsformand, Anni Sørensen sender følgende tak til Hendes Majestæt Dronningen for hendes mangeårige protektorat for Lev.

NYHED

Til Hendes Majestæt Dronningen

På vegne af Handicaporganisationen Lev - Livet med udviklingshandicap, vil jeg hermed udtrykke min store tak for deres indsats som Danmarks Dronning gennem 52 år.

Desuden vil jeg hermed udtrykke vores store taknemmelighed over Deres Majestæts protektorat for Lev.

De har været vores protektor siden 2001, og det er vi meget taknemmelige for.

De overtog protektoratet efter Deres mor, Dronning Ingrid, som også gennem sine 24 år som vores protektor betød meget for Lev, for mennesker med udviklingshandicap og for vi pårørende.

Jeg vil gerne takke for deres interesse og opbakning til vores arbejde og for Deres smukke maleri af vores ”Forglem-mig-ej” i 1988.

Jeg vil desuden endnu engang takke for Deres Majestæts nytårstale i 2021, hvor vi blev mindet om, at vi alle bør møde hinanden med forståelse og respekt - også mennesker med handicap. Lev arbejder for mennesker med udviklingshandicap og deres pårørende, og mange af vores medlemmer oplever at blive set ned på eller slet ikke at blive set.

Derfor er vi så taknemmelige for, at Dronningen minder hele Danmark om, at vi alle bør opføre os ordentligt - med forståelse, varme og respekt overfor hinanden - også mennesker med handicap.

Foreningen Lev ønsker Deres Majestæt og Deres familie alt godt i fremtiden

Med venlig hilsen
Anni Sørensen

Hendes Majestæt Dronning Margrethes fortolkning af Levs "Forglem-mig-ej" (1988).


 

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II - Foto Torben Eskerod

Protektor

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II gav i juni 2001 tilsagn om at være protektor for Lev.