Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Frivillige

Levs hjerte og sjæl.

NYHED

Af Arne Ditlevsen | Foto: Anita Graversen

Frivillige, aktive, ildsjæle – kært barn har som bekendt mange navne.

Lev har siden sin oprettelse i 1952 været båret af frivillige, der brænder for foreningen og bruger en stor del af deres fritid i arbejdet for mennesker med udviklingshandicap og deres pårørende.

I dette tema hylder vi de frivillige, der igennem deres indsats i Lev arbejder for mennesker med udviklingshandicap.

Men der er også mange forestillinger – og myter – om, hvad frivillige kan, vil, må og skal. Det fortæller Malthe Lindholm Sørensen fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde om.

Men er begrebet frivillighed overhovedet særlig brugbart i Lev? Det mener Vitus Jordan i hvert fald ikke. Han er formand for Levs kreds i Randers, og han ønsker ikke at blive kaldt frivillig i Lev-sammenhæng, men i stedet omsorgsperson. For som far til en med udviklingshandicap mener han ikke, at han reelt har valget.

Om vi kalder dem det ene eller det andet - Lev kan ikke undvære dem.

Tema bragt i Lev magasinet nr. 2 2024.

 Læs også:

Insisterende som en traktor

Vitus er en både energisk og tænksom mand. Og det er gode egenskaber, når man som frivillig skal stå op imod kommunale ulovligheder. Og spørgsmålet er, om Vitus overhovedet er frivillig. Det mener han ikke selv. For han har nemlig ikke noget valg.

Vær tydelig og giv plads

Der er mange ting, der driver frivillige. Som organisation kan man gøre meget for at være så attraktiv som muligt for nye frivillige.

Inspireret af mormor og morfar

Kirsten kæmper Levs sag – og sin egen – i mange timer hver måned. Men hendes store aktivisme er også blevet et omdrejningspunkt for et kæmpe socialt netværk og utallige venskaber

"Selv om vi kommer af forskellige grunde, er vi der jo alle, fordi vi gerne vil hjælpe"

Rosa Steilborg har været frivillig ved nogle af Levs søskendearrangementer. Det giver hende både masser af erfaringer og nye kontakter. Og bunker af sjov og ballade.

Lev Magasinet 2 2024

- Portræt af Tanja og Mikkel: "Her bliver vi set, som dem vi er"
- Tema: Frivillige - Levs hjerte og sjæl
- Ny bog om pigerne på Sprogø: "Farlige fattige og vilde"

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.