18 år og hvad så?
Når et barn med udviklingshandicap fylder 18, bortfalder den støtte og ydelse, man før har fået. Det giver store bekymringer og behov for rådgivning for mange forældre.
Når børn med udviklingshandicap fylder 18, flytter de fra én afdeling i kommunen til en anden. Barnet får nye sagsbehandlere. Forældrene mister den støtte, de får. Og typisk skal alle den unges behov registreres og dokumenteres på ny.
Mange familier oplever overgangen som et voldsomt pres.
For nogle er det en god idé at hyre en bisidder eller en privat socialrådgiver for at finde rundt i de nye regler og paragrafferne i Serviceloven. Det er også muligt at få rådgivning hos Lev.
Og så er det en god ide at begynde i tide. Ifølge loven skal kommunen begynde overgangen, når barnet fylder 16.
I dette afsnit fortæller Helle Nielsen om overgangen med Gustav, som snart fylder 18. Og handicapkonsulent Vibeke Larsen giver gode råd til, hvordan I som forældre kommer bedst gennem overgangen fra barn til voksen i kommunens forvaltning.
Lyt til podcasten her. Du kan også finde den dér, hvor du ellers lytter til podcasts.
Medvirkende: Vibeke Larsen, selvstændig handicapkonsulent og Helle Nielsen, mor til Gustav.
Vært, tilrettelæggelse og klip: Bille Sterll, journalist og podcastproducent
Kending og jingler: Audio Jungle
HØR ALLE LEVS PODCASTS
Vi producerer løbende nye podcast med relevante emner for dig, som har en pårørende med udviklingshandicap. Her får du personlige fortællinger, viden og redskaber til livet som pårørende.