Tillykke fra Christiansborg
Igennem KLAPjobs ti-årige levetid - og også før da - har der været utallige møder mellem repræsentanter fra LEV og en række medlemmer af Folketinget om behovet for og visionerne bag KLAPjob. Heriblandt Hans Andersen fra Venstre og Karsten Hønge fra SF, som vi har fået disse hilsener fra.
Karsten Hønge, SF:
Først og fremmest stort tillykke!
Jeg er oprigtigt imponeret over KLAPjobs arbejde. I udfører en vigtig samfundsopgave ved at få mennesker med kognitive handicap i skåne- eller fleksjob. På Christiansborg taler vi gerne og længe om ’det rummelige arbejdsmarked’, men det er jer, som udfører fodarbejdet.
For mennesker, som oplever modgang, ligger vejen til job langt fra lige for. Den er ofte kringlet og fyldt med snubletråde, sten og modvind. I er en hjælpende hånd til mennesker, som ellers har svært ved at finde fodfæste. Det er en stor gevinst for både den enkelte og samfundet som helhed, at flere bliver en del af arbejdsfællesskabet.
KLAPjob udfører en vigtig samfundsopgave og rækker en hånd til mennesker, som ellers næppe ville have en reel chance for at finde et arbejde. I har skabt job til flere tusinde førtidspensionister, og projektets evalueringer dokumenterer succesen. Jeg håber, at vi finder løsninger, så KLAPjob-projektet kan fortsætte.
Hans Andersen, Venstre:
Jeg vil først og fremmest ønske KLAPjob tillykke med ti års utrolig flot indsats for mennesker med kognitive handicap. Jeg har fulgt KLAPjob-projektet gennem årene som handicapordfører og beskæftigelsesordfører for Venstre, og det har gjort stort indtryk på mig at møde nogle af de mennesker, som KLAPjob har gjort en forskel for. Det gælder først og fremmest det enkelte menneske med et kognitivt handicap, som har fået den ekstra livsglæde, det giver, at være en del af fællesskabet på en arbejdsplads. Og det gælder pårørende, som fortæller rørende og livsbekræftende beretninger om, hvor meget de her mennesker udvikler sig gennem et KLAPjob – og hvad det betyder for hele familien.
KLAPjob-projektet yder en enorm værdifuld indsats. Ikke bare for det enkelte menneske, der får en håndsrækning ind på arbejdsmarkedet, men også for virksomhederne og for samfundsøkonomien.
Vi kan lære meget af projekter som KLAPjob, som vi både på Christiansborg og ude i landets kommuner skal medtænke i beskæftigelsesindsatsen. Det er en indsats, som kræver ressourcer og ekspertviden. Det skal prioriteres, men der er ingen tvivl om, at vi har brug for projekter som KLAPjob også i fremtiden, der viser vejen frem og har de ekstra kompetencer til at gøre en forskel.
Hvis der er én ting, vi særligt kan lære af KLAPjob, så er det at se mulighederne i det enkelte menneske. Og vi skal huske på, at alle mennesker har et behov og et ønske om at være en del af fællesskabet – og et behov for at føle, at de bidrager til det. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe flere ind i fællesskabet, og til det har vi brug for projekter som KLAPjob.
Artiklen blev bragt i LEV Bladet nr. 5 2019
Læs mere
Læs hele bladet her
Konkurrenter på arbejdet, team i hjemmet
Ambassadørkorps hjælper andre i job
Fornem fastholdelse i skånejobs
KLAPjob - drømmen om et arbejdsmarked for alle
Utopien der blev en realitet